online cursussen

 

Het volgen van een cursus wordt nog eenvoudiger en fijner wanneer dit online is. Je hoeft dan niet de deur uit en kunt vaak ook zelf bepalen wanneer je dan gaat studeren. Er zijn veel verschillende thema’s online cursussen waar je uit kunt kiezen, dus grote kans dat er een geschikte online cursus is voor jou als je een bepaalde skill wil leren. Dit zijn de tien beste online cursussen van Nederland.

 

Talen

Talencursussen zijn erg populair en er zijn dan ook veel verschillende cursussen waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een beginnerscursus waarbij je helemaal vanaf het begin begint met een nieuwe taal, maar er zijn ook cursussen voor gevorderden waarbij je een taal echt vloeiend leert spreken.

 

Beeldbewerking

Beeldbewerking is natuurlijk een redelijk breed begrip, want dit kan zowel video’s als foto’s betreffen. Steeds vaker wordt er van werknemers verwacht dat ze kennis hebben van het Adobe-pakket en dat kun je gelukkig heel gemakkelijk leren met een cursus.

 

Excel

Op de middelbare school heb je misschien wel eens les gehad in Excel, maar tegen de tijd dat je ouder bent en een baan krijgt is die kennis vaak alweer weggezakt. Echter wordt dit programma wel nog heel veel gebruikt en is een cursus Excel dus erg handig om te volgen.

 

Fictie

In een cursus fictie leer je vaktermen en ontwikkel je je schrijfvaardigheden. Je leert hoe schrijvers hun settings en personages creëren. Tijdens deze cursus leer je de basis van hoe je het aan moet pakken om een boek te schrijven, maar ook hoe je boeken beter kunt begrijpen.

 

Wetenschap

Er zijn genoeg topwetenschappers die online cursussen geven. De onderwerpen zijn elke keer verschillend. Zo kan het bijvoorbeeld gaan over het effect van klassieke muziek over strategieën die je in elke discussie toe kunt passen.

 

Kunstgeschiedenis

In een cursus kunstgeschiedenis leer je natuurlijk van alles over kunstgeschiedenis, maar ook dingen zoals de manier waarop het Louvre haar collectie verzamelt. Dit is dus wel wat anders dan de lessen kunstgeschiedenis die je op school kreeg.

 Ontspanning

We zijn steeds meer bezig met ontspannen en mindful bezig zijn en een cursus ontspanning past daar perfect bij aan. Je leert dan bijvoorbeeld hoe je moet mediteren of hoe je meer rust krijgt in het dagelijkse leven.

 

Marketing

Er zijn ook veel cursussen die gericht zijn op het zakelijke gebied. Zulke cursussen zijn erg handig voor kleine bedrijfjes die net zijn begonnen of die nog geen budget hebben om iemand speciaal ergens voor in te huren. Denk bijvoorbeeld aan een cursus marketing waarbij je leert hoe je het beste jouw bedrijf of producten kunt presenteren.

 

Social media

Social media wordt steeds groter en ook in het zakelijke leven steeds belangrijker. Er zijn nog maar weinig bedrijven die geen social mediapagina hebben. Tijdens zo’n cursus leer je dan hoe je deze online platformen het beste in kunt zetten voor jouw zaak.

 

Voeding

Steeds meer mensen zijn bezig met hun gezondheid en voeding en er zijn dan ook veel verschillende cursussen van hoge kwaliteit die jou hier meer over leren. Zo leer je bijvoorbeeld meer over bepaalde diëten en voedingsstoffen.