Cursus Spaans

 

Buenos días! Talencursussen zijn al lange tijd erg populair en dan vooral de cursus Spaans. Heel erg gek is dat niet, want er zijn meer dan twintig landen wereldwijd waar Spaans de officiële taal is. Spaans is dan ook één van de meest gesproken talen op de wereld.

 

Online of klassikaal

Spaans is natuurlijk een prachtige taal, dus die wil dit nou niet kunnen spreken? Er zijn verschillende manieren om een cursus Spaans te leren. Je kunt er namelijk voor kiezen om een cursus online of klassikaal te volgen. Het fijne van een online cursus is dat je meestal zelf kunt bepalen wanneer je gaat studeren. Bij een klassikale cursus wordt er een tijd en locatie voor je bepaald waar je naartoe moet. Het voordeel van een klassikale cursus is dan weer dat je meteen vragen kunt stellen aan de leraar wanneer je ergens moeite mee hebt.

 

Verschillende aanbieders

De meest bekende aanbieder van een taalcursus is waarschijnlijk Rosetta Stone. Er zijn echter ook nog genoeg andere aanbieders zoals LOI of EF. Deze hebben al een goede naam opgebouwd en je kunt er dus van uitgaan dat de kwaliteit van deze cursussen goed is. Zij bieden ook verschillende soorten cursussen aan. Zo heb je onder andere Spaans voor beginners, maar ook Spaans voor gevorderden. Natuurlijk moet je kiezen voor een cursus die het beste bij jou past. Er zijn tegenwoordig veel verschillende cursussen, dus er zit er altijd wel eentje bij die goed bij jou past en waardoor jij op een leuke manier de Spaanse taal kunt leren.

 

Kosten

De kosten van een cursus Spaans verschillen enorm per cursus. Er zijn gratis cursussen die je kunt volgen. Dit is dan vaak online of zelfs op je smartphone in de vorm van een app. Er zijn echter ook betaalde cursussen waar je de Spaanse taal kunt leren. De kosten hiervan verschillen uiteraard onderling. De prijs hangt af van het niveau van de cursus, de duur en het bedrijf dat een cursus geeft. Zo heb je bijvoorbeeld cursussen waar je maandelijks een bepaald bedrag betaalt. Meestal is dit dan tussen de €25,- en de €50,- per maand.

Waarom cursus Spaans volgen

Er zijn verschillende manieren waarom je een cursus Spaans wil leren. Natuurlijk kan het gewoon zo zijn dat het je leuk lijkt om nog een extra taal te kunnen spreken. Misschien vind je het wel fijn om regelmatig naar Spanje op vakantie te gaan en wanneer je de taal spreekt, kun je nog meer genieten van je vakantie. Je kunt dan zonder moeite een bestelling doorgeven in een restaurant of misschien wel een praatje maken in het Spaans met een local.

 

Een andere reden om een cursus Spaans te leren is om je bijvoorbeeld voor te bereiden op een bepaalde reis. Als je een reis door Zuid-Amerika gaat maken, dan kan het wel handig zijn als je een woordje Spaans spreekt. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je voor je baan regelmatig contact hebt met mensen die Spaans spreken of dat je regelmatig naar een Spaanstalig land moet voor zaken. Ook dan is het erg handig wanneer je een woordje van hun taal spreekt.