Gratis cursussen

 

Het volgen van een cursus kan niet alleen heel leerzaam zijn, maar ook nog eens heel leuk! Jammer genoeg kunnen ze best wel veel geld kosten soms. Dat is erg jammer wanneer je een nieuwe skill wil leren, zoals fotograferen of tekenen op de computer. Gelukkig zijn er ook verschillende gratis cursussen die je kunt volgen. Je kunt op deze manier voorzichtig proberen of het echt iets voor jou is en of je hier verder mee wil gaan. Daarnaast zijn gratis cursussen ook een handige manier om de basis van een bepaalde skill te leren.

 

Internet en media

De meeste cursussen die gevolgd worden, hebben te maken met internet en media. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een cursus webdesign waarin je leert hoe je zelf een website kunt bouwen en vormgeven. Dan heb je ook nog cursussen zoals web development of photoshop. Dit is erg handig omdat je dan zelf je foto’s en plaatjes op je site vorm kunt geven zodat je niet meer iemand anders hiervoor in hoeft te huren.

 

Marketing

Een andere sector waar vaak gratis online cursussen voor zijn, is marketing. Denk dan bijvoorbeeld aan een cursus SEO waarbij je leert hoe je om moet gaan met de Search Engine Optimization. Tijdens zo’n cursus kom je te weten hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk naar boven komt tijdens bepaalde zoekopdrachten bij bijvoorbeeld Google. Andere marketing cursussen die je kunt volgen zijn een cursus online marketing of een cursus branding.

 

Financieel

Een cursus die misschien niet iedereen aantrekt, maar die wel erg handig kan zijn is een cursus die te maken heeft met financiën. Zo heb je bijvoorbeeld de cursus WMO consulent of de cursus financiële planning. Door zo’n cursus te volgen kun je zelf op een effectieve en georganiseerde manier met je financiën omgaan. Dit kan je uiteindelijk veel tijd en geld schelen, dus zo’n gratis cursus is zeker de moeite waard om eens te volgen en vooral wanneer je bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt.

 

Management

Dit soort cursussen zijn erg populair bij mensen die een eigen bedrijfje hebben. Dat je een passie hebt voor een bepaald product of dienst, betekent namelijk niet dat je ook automatisch een hoop van management af weet. Dat kun je gelukkig allemaal leren in bijvoorbeeld een gratis cursus leiding geven, MBA of verandermanagement. In deze cursussen leer jij hoe je het beste leiding kunt geven aan je werknemers of medewerkers.

online cursussen 

Taalcursus

Een cursus die nog steeds vaak gevolgd is, is een taalcursus. Dat kan natuurlijk gewoon zijn omdat je graag een nieuwe taal wil leren, maar je kunt ook zo’n gratis cursus volgen als voorbereiding op een bepaalde reis of vakantie. Ook wanneer je veel zakendoet met Spanjaarden is het natuurlijk wel handig om een woordje Spaans te spreken. Naast een Spaanse taalcursus kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een Engelse, Japanse, Duitse cursus. Voor zo’n beetje elke taal is wel een gratis cursus te vinden die je kunt volgen.