LOI cursussen

 

Een bekend bedrijf dat cursussen aanbiedt, is LOI. Je hebt ze dan ook vast wel eens voorbij zien komen tijdens een reclame. Zij bieden cursussen aan waarbij je een erkend diploma kunt halen. Dit is een handig opstapje naar een nieuwe carrière, maar kan ook een aanvulling zijn van je cv of een manier om je bedrijf te verbeteren.

 

Over LOI

LOI biedt ruim duizend verschillende opleidingen en cursussen aan. Er zijn heel veel verschillende opties, van korte cursussen tot een volledige HBO Bachelor. Je kunt kiezen tussen cursussen uit meer dan dertig verschillende vakgebieden. Daarnaast kun je ook nog kiezen of je thuis een cursus volgt of dat je dit klassikaal doet. Bij allebei de opties krijg je begeleiding van een ervaren docent. Als je niet zeker weet of je een cursus wil volgen, kun je eerst een proefles aanvragen. De kosten van de programma’s verschillen uiteraard per cursus.

 

Taalcursus

Uiteraard kun je kiezen voor een taalcursus. Het volgen van een taalcursus kan verschillende redenen hebben, zowel privé als zakelijk. Misschien vind je het gewoon leuk om een nieuwe taal te leren of bereid je je voor op een wereldreis. Een ander motief om een nieuwe taal te leren is wanneer je bijvoorbeeld zaken wil doen met een bedrijf in een land waarvan je de taal (nog) niet spreekt. Er zijn veertig verschillende taalcursussen van LOI waar je uit kunt kiezen. De meest gekozen taalcursus bij LOI is Engels voor beginners en gevorderden. Deze wordt gevolgd door Italiaans voor beginners en Spaans voor beginners. Twee andere talen die vaak gekozen worden zijn Frans en Duits.

Voeding

Een ander vakgebied waar veel cursussen voor worden gegeven, is voeding. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een beroepsgerichte cursus zoals emotie-eten of een eigen taartenwinkel starten. Ook zijn er veel cursussen voor een gewichtsconsulent. Hierbij leer je alles over het voorlichten, motiveren en begeleiden van cliënten.

 

Financieel

Financiële cursussen lijken misschien niet altijd even aantrekkelijk voor iedereen, maar ze zijn in ieder geval wel heel handig. Je leert er namelijk een hoop belangrijke dingen! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een cursus basiskennis boekhouden of basiskennis loonadministratie. Er zijn ook cursussen die specifieker en meer diepgaand zijn, zoals een cursus budgetcoach of financieel management in de ICT.

 

Planning en events

De cursussen binnen de sector planning en events zijn zeer geschikt als je een nieuwe carrière wil beginnen als bijvoorbeeld weddingplanner of als uitvaartverzorger. Zo kun je namelijk een cursus uitvaartondernemer of uitvaartverzorger volgen. Andere opties zijn een cursus professioneel weddingplanner of een cursus professional organizer.

 

Dierenzorg

Een andere sector waar je uit kunt kiezen is dierenzorg. In dit vakgebied vallen dus cursussen die te maken hebben met het verzorgen van dieren. Dit kan al heel simpel met een cursus hondentrainer of een cursus basiskennis honden, maar je kunt ook kiezen voor een cursus dieren EHBO of een cursus dierenverzorging.

 

Andere vakgebieden waarbinnen je cursussen kunt volgen zijn bouw, administratie, makelaardij, ICT, psychologie en coaching, sport en natuurlijk nog veel meer.